Yetiştirdiği yaratıcı bireylerle ülke sanatına yön veren, ülkemizin sanat ortamının varlığını ve sürekliliğini sağlama yolunda önemli dinamikler oluşturan ve gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde önemli sanatsal katkılar sağlayan Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, “2020 Sanat ve Tasarım Sergisi” ile önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da mezun öğrencilerimizin çalışmalarını bir araya getirmekte ve sergilemektedir.
Güzel sanatlar eğitim-öğretim programımızın başarısını ortaya koyan en önemli gösterge, kuşkusuz ilerde ülkemiz sanatında söz sahibi olacak öğrencilerimizin sergileyecekleri başarıdır. Sanatın ayrıcalıklı değerini özümsemiş öğrencilerimiz, alanlarında en üst düzeyde bilgi ve donanıma sahip, özgüveni yüksek, yaratıcı ve geniş vizyonlu bireyler olarak mezun olmaktadırlar.
Üniversitemizin sağladığı olanaklardan ve atölyelerden, en çok ihtiyaç duydukları bir zaman diliminde Covid-19 pandemisi nedeniyle uzak kalan öğrencilerimizi, bu zorlu süreçte hiç yılmadan ve ödün vermeksizin çalışmalarını sürdürdükleri ve Güzel Sanatlar Fakültesini başarıyla tamamladıkları için ayrıca kutluyorum.
Değerli Gençler,
Yeni hayatınızda, bilgi ve birikiminiz kadar yaratıcılığınızı sergileyebileyeceğiniz çalışma imkanlarına sahip olmanızı diliyorum. Yolunuz açık olsun, sizleri sevgiyle kucaklıyorum,
Prof. Dr. Mehmet Cahit GÜRAN
Rektör
Bu yıl lisans son sınıf öğrencilerimizin Sanat ve Tasarım sergisinin başlığı “Düşle-Gerçekle Ben, Nesneyle-Bilgiyle Ben, İmgeyle Ben” olacaktı. Ama olmadı. Bu başlık çerçevesinde sergi önemli bir mekanda gerçekleştirilecekti. Ama olmadı. Sergiye seçilen öğrencilerimiz kişiselliklerini, özgür ve özgünlüklerini izleyicilere yüz yüze sunacaklardı. Ama olmadı. Fakültemiz her sene olduğu gibi bu sene de bu sergiyle coğrafyamızdaki yerini biraz daha perçinleyecekti. Ama olmadı.
Sadece biz mi olmadık, hayır bütün dünya olmadı.
Hepimiz evde olduk. Birbirimizden uzak olduk. Temassız olduk. Sanal olduk. Boşluk olduk. Maskeli olduk. Doğasız olduk. Kentsiz olduk. Sağlıksız olduk.
Sanatsız olduk.
Küçük dünyamızda azıcık yaşayarak aynı zamanda yönetimin, eğitimin, alışverişin, sınavın, kutlamanın, tedavinin uzaktan olabilirliğine de şahit olduk. Olabilirliği diyorum çünkü her bir şeyin olabilirliğini şimdiki zamana bağladık. Gelecekte nasıl olsa geçmişe dönecektik. Ezberlerimizi unutmamamız gerekiyordu.
Sanat eğitimimiz uzaktan, sanat ve tasarım sergimiz de sanal olmalıydı. Öyle oldu. İyi seyirler.
Prof. Mümtaz Demirkalp
Dekan